Viselési fotók

Nehéztüzér hölgyek

A Monarchia tüzérségében háromféle tüzér csapategység működött. A tábori ágyús és tábori tarackos ezredek mellett voltak nehéztüzérek is. Ezek elsősorban 15 cm-es tábori tarackokkal voltak felszerelve (ilyen lövegeik a tábori tarackos ezredeknek is voltak). Ezeket egészítették ki ennél is nagyobb kaliberű lövegek, régebbiek vagy új fejlesztésűek. Ezek közül a legismertebb a 30, 5-cm-es mozsár.

A 30 és felesekről többször is volt már szó (például itt és itt). Most azért került elő a téma, mert egy érdekes viselési fotón láthatjuk a löveget ábrázoló jelvényt. A tüzér jelvényekből eleve viszonylag keveset gyártottak, a róluk készült viselési fotók még ritkábbak. Hölgyekről készített képek pedig igazán fehér holló kategória.

A jelvény mellett a hölgy sapkáján a szokásos egységmegjelölést is látni lehet. Pontosabban annak egy részét, amit a jelvények nem takarnak el. Én úgy látom, hogy nehéztüzér jelzés (SFAR), amit a 30 és feles jelvény jól egészít ki. Hogy ez a két hölgy hogyan került ebbe az egységbe, azt el se tudom képzelni! De ezt most inkább nem boncolgatom, mert a lányom leharapja a fejemet, ha észreveszi, hogy ilyen teljesen irreleváns kérdések izgatnak a hölgyekkel kapcsolatban J!

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x