Viselési fotók

7. huszárezred

A 7. huszárezred a legénységét Pest megyéből kapta. Laktanyája és parancsnoksága Debrecenben volt. A huszár laktanya épületei jórészt ma is megvannak, a parancsnokság és a két huszárosztály körletei, sőt a lovarda is. Ez utóbbi ma rendezvényközpont, a körlet épületeket a Debreceni Egyetem használja. Nekem is volt irodám az egyik földszinti szobában: a 7-es huszárok örökösének érezhettem magam.

Az ezred sapkajelvénye nagyon korai. 1915-ben megjelent újságokban már szerepelt mint az új katonadivat előhírnöke. Az ezredtulajdonos 2. Vilmos császár nevének kezdőbetűjét mintázza a jelvényalap kék díszítése. Ezen rátétesen van elhelyezve az ezredszámot mutató ovális tárcsa. Voltak olyan példányok is, amelyeken ez a két rész egyben volt préselve.

A viselési fotón a jelvény alakja leginkább erre a jelvényre emlékeztet, bár a részleteket nem nagyon lehet kivenni rajta. Sok ovális, felső részen koronával lezárt lovassági jelvény készült, de ezeknek a formája, az ívek nem voltak egyformák. Így az ezen a képen látható jelvényt én leginkább a 7-es huszárok jelvényére emlékeztetőnek látom.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x