Viselési fotók

Fiatal rohamkatona

Sok bejegyzést találunk az oldalon, amelyek a rohamcsapat tagjait ábrázolják. Általában felszereléssel, sisakkal, gránátokkal, rövid karabéllyal a hátukon látjuk őket. Ez a kép nagyon más. A fiatal hadnagy csak a sisak alapján tekinthető a rohamcsapat tagjának, meg talán a kora miatt. Az érettségizett egyéves önkéntesek tiszti képzésen vettek részt. Előbb még legénységi állományban hadapródként vagy zászlósként kerültek beosztásba, majd később sokan elérték a hadnagyi rendfokozatot. Ez már nagyon a háború vége felé következett, lehettek 20-22 évesek. Legtöbbjükre szakaszparancsnokként a legdurvább operatív feladatok végrehajtását bízták.

A képen látható fiatal hadnagy is szinte gyerek még. Az ormótlan utászcsizma a lábán és a sisak is a fején mintha nem az ő testméretére lenne szabva. Ami viszont leginkább szembeötlő és tragikus a képen, az a tekintet. Fiatal fejjel borzasztó sokkokon mehetett keresztül, mint a rohamcsapat parancsnoka. A távolba révedő tekintetről egyszer írtam már itt. Ez a kép még szomorúbb, hiszen rendkívül fiatal ember szenvedéseit tükrözi.

A bejegyzéshez a sisak kapcsán töltöttem fel azt az általános rohamjelvényt, amelynek a sisak a fő motívuma. De szerepel rajta a borzalmakat kifejező koponya és lábszárcsont is.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x